Ruimte voor nieuwe opdrachten in de beveiliging? Lees hier de tips

0
712
Ruimte voor nieuwe opdrachten? Lees hier de tips

Voor veel zzp-ers in de beveiliging is het verwerven van nieuwe opdrachten soms best een opgave. Veel beveiligers die als zzp-er zijn begonnen kunnen uitstekend hun werk als beveiliger uitvoeren, vaak kunnen ze ook nog prima een team aansturen maar het echte netwerken vinden ze vaak al lastiger. Hieronder vind je een aantal tips die voor meer opdrachten kunnen zorgen.

  • Ga op zoek naar andere zzp-ers in de beveiliging. Ze zijn niet alleen je concurrenten maar kunnen ook van dienst zijn als collega. Mocht je eens een extra aanvraag krijgen dan kun je die toch invullen door je eerder opgebouwde netwerk. Andersom is dat uiteraard ook zo, ze weten jou ook te vinden. Want eendienst weggeven aan een collega staat bij de opdrachtgever vaak eeen stuk professioneler dan de opdracht maar teruggeven.
  • Zorg dat je kwalitatief goed werk aflevert. Dat klinkt heel erg voor de hand liggend maar de praktijk wijst regelmatig anders uit. Jij bent je bedrijf, je kunt je niet, zoals een werknemer dat wel kan, verschuilen achter een bedrijf als er iets mis gaat. Daarom is alles wat je doet al marketing. Alles wat je doet kan bepalen of je wel of niet die ene nieuwe opdracht krijgt. Dat begint al bij de manier van de telefoon opnemen, je rijgedrag op de weg (als je reclame op je auto hebt staan) je houding en uitstraling, je kleding etc. Ook de uitvoering van je werk is dus enorm belangrijk en zou je met zorg moeten doen.
  • Blijf aandacht besteden aan je huidige klanten. Veel zzp-ers zijn er op gericht om maar weer een nieuwe opdrachtgever te scoren zodat ze weer een beveiligingspas kunnen toevoegen aan hun mapje. Maar ook regelmatig een kop koffie drinken bij je huidige opdrachtgevers kan er voor zorgen dat ze je extra werk (blijven) geven. In de meeste branches is het zo dat zzp-ers via bestaande klanten aan nieuwe opdrachten komen.
  • Doe eens iets voor niets. Dat klinkt natuurlijk een beetje raar, werken moet immers eigenlijk wel geld opleveren, toch? Maar ook kan bijvoorbeeld sponsoring van beveiliging voor een goed doel je veel reclame opleveren. Spreek af dat je banners mag ophangen, een vermelding krijgt op de website en preferred partner bent. Vaak is het maar een middagje of een avond werk maar het kan enorm veel nieuwe opdrachten en contacten opleveren.
  • Bel naar mogelijke nieuwe opdrachtgevers. Als zzp-er werk je in veel gevallen voor een ander beveiligingsbedrijf. Een e-mail sturen kan, maar wordt vaak niet gelezen of blijft niet hangen. Een telefoongesprek doet dat meestal wel, men kan dan ook meteen een indruk krijgen hoe je bent in sociale omgang.