Tips om geen ongevraagde reclame te ontvangen

0
259
Tips voor verminderen ongevraagde reclame

Ben jij ook zo zat van al die ongevraagde reclame aanbiedingen? Met jou zijn er velen. Via de Kamer van Koophandel kun je gebruik maken van de Non-Mailing-Indicator. Door middel van dit formulier kun je aangeven dat je geen verkoop aan de deur wilt en ook geen ongevraagde reclame per post wilt ontvangen.

Via deze link kun je de Non-Mailing-Indicator activeren.

Als je het formulier hebt ingevuld ben je ook minder goed vindbaar. Ook Google houdt daar rekening mee. Google neemt geen bedrijven op in Google Maps als ze de Non-Mailing-Indicator hebben ingevuld.

Hoewel het Handelsregister openbaar is en iedereen gegevens kan opvragen, hebben veel bedrijven volgens de Kamer van Koophandel een constante verbinding met het register. Zo blijven ze goed op de hoogte van wijzigingen die worden doorgegeven en nieuwe inschrijvingen.

Door het formulier in te vullen bescherm je je dus alleen tegen ongevraagde reclame per post en verkoop aan de deur. Je beschermd je daarmee dus niet tegen reclame via e-mail, telefoon, smsjes of berichten via Whatsapp.

Na het aanmelden worden je gegevens binnen een paar dagen verwerkt en zou je geen aanbiedingen per post meer moeten ontvangen. Blijft dit wel zo dan kun je de afzender benaderen.