Gegevens van zzp-ers nog steeds op straat door kloon Kvk register

0
857
KVK gegevens nog steeds verkocht ondanks strengere wetten

Ondanks strengere privacywetten liggen de gegevens van zzp-ers en andere kleine ondernemers op straat. Er is inmiddels een hele handel ontstaan rondom het verkopen van gegevens. Ondernemers reageren gefrustreerd en zetten soms de telefoon maar op stil om van de overlast af te zijn.

Het was al een jarenlang probleem: zzp-ers die via de telefoon worden lastiggevallen door verkopers. Door strengere wetten in te stellen was er zicht op verbetering. Maar helaas blijkt niets minder waar te zijn. De Kamer van Koophandel deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat vier op de tien ondernemers nog steeds wordt lastiggevallen door ongevraagde belletjes.

De handel in data blijkt via bedrijven gewoon doorverkocht te worden aan derden die er grof geld aan verdienen. Anderhalf jaar na invoer van de nieuwe wetten om de privacy beter te kunnen beschermen lijkt er dus weinig veranderd. Moeiteloos kunnen ook nu nog gegevens van ondernemers via het internet worden gevonden.

Bedrijvenmonitor.info maakt bijvoorbeeld ook gebruik van gegevens van de KvK en het Centraal Bureau voor de Statistiek. De eigenaar zegt geen illegale dingen te doen en de gegevens legaal aan te kopen.