Belangrijke verzekeringen voor de zzp-beveiliger

0
511
Verzekeringen die van pas kunnen komen bij de zzp-beveiliger

Als ondernemer in de beveiliging heb je te maken met risico’s. Veel van deze risico’s kun je afdekken met een verzekering. We zetten hier een aantal verzekeringen op een rijtje die wellicht van pas kunnen komen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Dit is een verzekering die door bijna alle ondernemers wordt afgesloten. Mocht je vanwege schade aansprakelijk worden gesteld door je opdrachtgever dan kan deze verzekering van pas komen.
Ieder persoon in Nederland is wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Deze verzekering keert echter geen geld uit bij schade tijdens je werk. Als ondernemer heb je dus een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig.

De kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering begint bij een paar euro per maand maar kan flink oplopen afhankelijk van het werk dat je doet. Als freelancer in de beveiliging betaal je gemiddeld tussen de €400 en €500 euro per jaar aan premie.

Rechtsbijstandverzekering
Niemand wil graag een juridisch conflict, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je opdrachtgever je niet betaald. Bijvoorbeeld omdat hij niet tevreden is over het geleverde werk of zelf zijn facturen niet betaald heeft gekregen.
Je kunt hiervoor een advocaat inschakelen, het uurtarief hiervoor ligt tussen de €200 en €300 euro per uur exclusief btw.

Door het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kun je bijstand krijgen bij juridische conflicten. De kosten bedragen tussen de €15 en €50 euro per maand, afhankelijk van de bedrijfsgrootte en hoe uitgebreid de polis is.

Pensioenopbouw
Werknemers bouwen automatisch penisoen op via hun werkgever. Een deel van de premie betaal je als werknemer, het andere deel door de werkgever. Als zzp-er ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van je pensioen. Van alleen AOW kun je bijna niet rondkomen. Je kunt ervoor kiezen geld in te leggen bij een pensioenfonds of zelf sparen voor je pensioen.

Hoeveel geld je maandelijks kwijt bent hangt af van hoeveel pensioen je op wilt bouwen. Ook zijn er grenzen vanuit de Belastingdienst. Je kunt namelijk belastingvrij geld opzij zetten door de Fiscale OudedagsReserve (FOR). Je mag dan ongeveer 10% van de winst reserveren voor je pensioen met een maximum van €8500. Hierover betaal je pas belasting als het pensioen wordt uitgekeerd.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
De verzekering die misschien wel het meest geliefd en gehaat is onder ondernemers. Iedereen wil graag een vangnet voor als er door ziekte geen inkomen meer is. Niemand wil de torenhoge premies die daar meestal tegenover staan.
De meeste zzp-ers kunnen 2 weken ziek zijn prima opvangen, maar wat als je 2 maanden ziek bent? Is je buffer dan groot genoeg om dat op te vangen?
De arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt dit risico voor je af. Het is lastig om in te schatten wat de kosten zijn voor een dergelijke verzekering. Het hangt van veel factoren af zoals leeftijd, wachttijden het bedrag dat je uitgekeerd wilt krijgen. Ga daarom altijd in gesprek met een adviseur.