Als zzp-er op vakantie, hoe doe je dat?

0
300
Als zzp-er op vakantie gaan

In loondienst geen centje pijn. Aan het begin van het jaar dien je je vakantievoorkeuren in en enige tijd later krijg je een goedkeuring. Dan is het wachten tot de vakantie ook echt kan beginnen.

Als zzp-er in de beveiliging lever je het hele jaar door diensten, dag en nacht. Je bent ondernemer en klanten vinden het belangrijk dat je bereikbaar bent. Hoe ga je daarmee om als je toch op vakantie wilt? We zetten hieronder een paar tips op een rij:

– Geef door dat je op vakantie gaat en dat je beperkt de beschikking hebt over telefoon en internet. Op die manier heb je iets meer speling als je net iets leuks aan het doen bent en er komt een mail binnen.
– Plan je vakantie ruim vooraf in.
– Informeer je opdrachtgevers tijdig over je vakantieplannen.
– Bied opdrachtgevers eventueel een alternatief, bijvoorbeeld een collega die je diensten over kan nemen.
– Spreek af dat je bijvoorbeeld op een vaste tijd even contact hebt om te informeren of er bijzonderheden zijn. Opdrachtgevers vinden blijvende betrokkenheid fijn. Dit zorgt er ook voor dat je goed voorbereid weer terugkomt van vakantie.
– Zet een automatisch antwoord aan op je e-mail.

Om je vakantie nog aangenamer te maken is het verstandig om elke maand geld opzij te zetten. Op vakantie gaan betekent geen inkomen en op die manier kun je dat prima opvangen.