Centraal Beheer: ondernemer moet zich oriënteren op arbeidsongeschiktheid

0
337

Er zijn 1,7 miljoen ondernemers in Nederland waarvan 1,2 miljoen als zzp-er aan het werk zijn. Veel regelen niets qua arbeidsongeschiktheid of pensioen. Dat is de overheid een doorn in het oog. Ook verzekeraar Centraal Beheer (even Apeldoorn bellen) vindt dat de Kamer van Koophandel ondernemers hier op moet wijzen.

Uit onderzoeken blijkt dat 1 op de 8 ondernemers te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid. De helft van de ondernemers onderschat het risico op arbeidsongeschiktheid, 37% kan het langer dan 2 jaar zonder inkomen uitzingen.

Geen inkomen en geen flinke spaarpot kan bij arbeidsongeschiktheid zorgen voor onbetaalde rekeningen en nog meer stress waardoor de problemen alleen maar groter worden. Daarom vindt de verzekeraar het verstandig dat ondernemers actief gaan kijken wat ze kunnen doen als ze arbeidsongeschikt raken.

Als het onderwerp met ondernemers wordt besproken blijkt 43% bereidwillig om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Daarom zou men ondernemers actief moeten blijven informeren over de mogelijkheden en ook de risico´s die het met zich mee kan brengen.

Centraal Beheer zou graag zien dat de Kamer van Koophandel startende ondernemers al wijzen op de risico´s als ze niets regelen voor arbeidsongeschiktheid.